Partneři

Faktyovyzive.sk

30. 10. 2016
Z

dánlivě nesrozumitelný nadpis tohoto příspěvku představuje web Moniky Marekové. Podle sk za tečkou je jasné, že pochází ze Slovenska, a ze slov před tečkou vyplývá, že se orientuje na výživové poradenství. Mimo to také vytváří se zdravým nadhledem blog o jídle a výživě. Těší nás, že jednou za čas naše stránky oživí nějakým zajímavým článkem ze světa faktů o výživě.

Jaké tyčinky jsou nejlepší? Raw, proteinové nebo müsli? Jak se stravovat při nočních službách? Parazité, palmový olej, výživoví poradci. To je jen na ukázku pár témat, kterými se Monika zabývá na svých webových stránkách. Jak sama píše, na jejím blogu najdete drobné postřehy a úvahy ze světa výživy a udržitelného, zdravého životního stylu. Už jako studentka brněnské Masarykovy univerzity se začala zabývat fakty o výživě, nejen u nás v České republice a doma na Slovensku, ale výživovými trendy „ venku“. Sama Monika by charakterizovala svůj vztah k výživě jedním slovem – respekt. Respekt k výživě, jako k vědní disciplíně, která pokrývá lidské bytí ze všech pohledů. Z ideologického, přes biologický, ekonomický až po ekologický a sociálně-politický. Myslím, že většina z nás si je vědoma toho, že výživa je vlastně jednoduchá, ale nesmírně složitá zároveň a dotýká se každého z nás jedinečným způsobem už od momentu, kdy se ještě spokojeně ukrýváme v maminčině břiše. Možná, že výraz „fakty o výživě“ v dnešní době není dostatečně vystihující pro web, který se snaží poskytnout co nejširší a snadno pochopitelný pohled na výživu člověka. Lidé se ale naučili vnímat Moničiny „fakty“ jako určitou „značku kvality“. O výživě se tu nehovoří jen povrchně, ale opravdu do hloubky z různých úhlů pohledů na základě prokazatelných medicínských poznatků. Stránky jsou komerčně nezávislé, co se prezentovaných informací o výživě týče. Pilotní článek od Moniky najdete už v říjnovém Magazínu přímo zde.

Určitě mrkněte na webové stránky www.faktyovyzive.sk . Myslím, že všem, kterým není lhostejné to, co jedí, by Moničiny články mohly určitě rozšířit obzory a přinést nové informace.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře