Jak to začalo

Při jednom lednovém odpoledni jsme s bratrem mluvili o tom, jak k nám lidé při koupi medu čím dál častěji chodí s otázkou, jestli neznáme v jejich okolí také nějaké včelaře. Že jsou z daleka a když přijedou sem k nám do západních čech a koupí od nás med, nevystačí jim na celý rok. “Vy jste snad v nějakem včelařském spolku ne ? Měli by jste vědět o dalších včelařích”. Toto byl tedy první podnět k tomu, vytvořit aplikaci, která by pomohla lidem najít si svého včelaře v okolí. Proč ale zůstat jen u včelařů.

Co je naším cílem

Aplikace a web vznikl proto, abychom pomohli farmářům s prezentací. My sami jsme včelaři a pokud si chcete udělat reklamu, není to levná záležitost. Když se ale takto spojí více zajímavých farmářů kteří začnou vyvíjet nějaké úsilí, je tu dost velká šance přitáhnout pozornost. Lidé často cestují a nepocházejí z daného kraje, tím pádem logicky neznají to, co znají místní. Chceme dát každému přiležitost koupit to nejlepší, co daný kraj nabízí.

Naše cíle:
- pomoc se začátkem podnikání a prezentací
- ukázat, kvalitní a ověřené potraviny z vašeho okolí
- vytvořit značku kvality výrobců a jejich potravin, ne na základě hodnocení státu, ale hodnocení vás samotných uživatelů

Detailnější představu o našem projektu můžete získat přečtením článku, ve kterém vysvětlujeme zásadní výhody používání našeho webu a aplikace jak na straně farmáře, tak na straně uživatele.

Team


Josef Treml

Josef Treml

AJŤÁK Josef je tahounem a nejaktivnějším členem naší Farmy. Jeho hlavní činnosti jsou spojené s testováním nových verzí, vymýšlením zlepšováků a uváděním projektu do života a hlavně posouvání ho dál. A jak sám říká „vždyt Farma je moje dítě“ a na jeho přístupu je to znát.

Jirka Patera

Jirka Patera

Jiří Patera je novopečený otec a Java vývojář s mnohaletou praxí v oboru. Věří, že nadnárodní potravinové řetězce neposkytují konečným spotřebitelům to nejlepší z jejich regionu. Proto se stará o vývoj Android aplikace, která díky práci celého týmu pomáhá propojit farmáře a domácí přebytkáře s jejich zákazníky.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová je studentka farmacie, ale věří, ze nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu o farmářích a jejich produktech.

Zakladatelé


Martin Treml

Martin Treml

VČELAŘ Martin přišel nejdříve s myšlenkou jak pomoct včelařům s jejich propagací na internetu a hlavně zadarmo. Tuto myšlenku se jeho bratr rozhodl rozvinout a vznikla Farma na dlani. V naší společnosti zastává funkci takového supportu . Tzn. Že pokud je potřeba někam zajít, něco domluvit s někým se sejit, nebo někam zavolat najdete tam vždy jeho spolu s dalším členem.

Jakub Vaněk

Jakub Vaněk

Upovídaný Jakub je přesně tím člověkem, který Vám „vykecá díru do hlavy“ . Docela dobře se vzpomínám, jak na naší poslední schůzce řekl nejméně 3 věty . Kuba je hlavní osobou odpovědnou za zadávání nových farmářů do systému. Takže pokud jste se v naší databázi už našli, je to právě jeho zásluhou.

Martin Kraus

Martin Kraus

Opravdu si nevzpomínám na situaci, kdy bych potkal Martina jinak než s úsměvem, no i když ….;-). Martin je hlavním investorem našeho projektu. Bez jeho víry v náš společný úspěch bychom asi tak daleko nebyli. Jeho hlavní pracovní náplní je šířit dobrou náladu a v roce 2016, také návštěvy Vás, našich současných i budoucích partnerů.

Michael Šatník

Michael Šatník

Michael Šatník je (vedle mnoha dalších aktivit) drobný soukromý zemědělec - ovocnář a zájmový chovatel hospodařící na základě permakulturních principů. Do našeho týmu se přidal se svou původní myšlenkou projektu sítě EkoLoko. Jelikož jsme našli souznění, propojili jsme naše myšlenky a na ně určené finanční zdroje a pokračujeme společně ve zdokonalování Farmy na dlani. V mapě přibyla možnost vkládání kontaktů na Domácí přebytkáře, Komunitou Podporované Zemědělství a různé Potravinové iniciativy. Najdete zde i potravinový spolek EkoLoko.

Food blogerky


Markéta Vanišová

Adam Leupold

Ahoj já jsem Maky a mojí obrovskou vášní je vaření, pečení a vše spojené s kulinářským uměním. Baví mě objevovat stále nové a originální recepty, inspirované gastronomií z různých koutů světa. Mým cílem je vždy dosáhnout nezaměnitelné kombinace chutí, vůní a barev. Je to zkrátka ŠMAKY!

Lenka Kuldová

Martin Leitgeb

Auditorka Lenka si potřebuje občas obalit nervy a protože miluje všechno sladké, je jasné, že hledání, zkoušení a následné vylepšování receptů bere jako jednu z možností relaxace. Pro naše čtenáře z toho vyplývá, že se mohou těšit na spoustu zajímavých a hlavě dobrých receptů 🙂

Pomáhají nám


Adam Leupold

Adam Leupold

Adam Leupold má na starosti ověřování stávajících farmářů a zakládání nových do databáze Farmy na dlani. Adam je tedy zodpovědný za komunikaci s farmáři a to jak po telefonu, tak prostřednictvím emailu. Adam Vás bude informovat o novinkách souvisejících s naším projektem.

Martin Leitgeb

Martin Leitgeb

Martin Leitgeb má na starosti ověřování stávajících farmářů a zakládání nových do databáze Farmy na dlani. Martin je tedy zodpovědný za komunikaci s farmáři a to jak po telefonu, tak prostřednictvím emailu. Martin Vás bude informovat o novinkách souvisejících s naším projektem.

Naši partneři