Stručný popis historie 

V únoru 2017 uplynou teprve dva roky od samotné myšlenky na tvorbu aplikace, která umožní nákup kvalitních potravin od farmářů. Máme za sebou poměrně bohatou historii a rychlý růst (alespoň z našeho pohledu). Připravili jsme přehled důležitých milníků, které projekt provázely od počátku našeho snažení. Zajímá vás co se od roku 2015 změnilo, prolistujte si naší historii až dokonce.

 

 

Začínáme

Vznik myšlenky na aplikaci, která by spojovala výrobce kvalitních potravin se zákazníky. Původní, první aplikace měla název Najdimě.net 

Únor
2015

Najdime.net

Registrujeme doménu "Najdime.net" a spolu s ní vzniká i první verze webu s jednoduchou mapou farmářů. Začínáme plánovat mobilní aplikaci.

logoIpone
Březen
2015

iOS aplikace

Vydáváme aplikaci pro Apple telefony. První verze měla pouze mapu výrobců a jejich detail. Po její dokončení začíná vývoj Android aplikace. 

iOS_app1 
Květen
2015

Android aplikace

Vzniká první verze aplikace pro Android telefony a pouštíme se do dalších pokročilejších funkcí. Máme prvních 1 000 stažení...

Android_app1
Červen
2015

Farma na dlani

Přejmenováváme se na "Farma na dlani", vydáváme třetí verzi aplikace. Zároveň dostáváme podporu od společnosti Student Agency (RegioJet). Nyní jsou naše mapy implementovány přímo v zábavním systém vlaků RegioJet.

rj_vlak
Září
2015

Nové mapy

Nasazujeme nové mapy na web. Načítání je rychlejší, informace přehlednější. Stále pracujeme na dalších vylepšeních. Testujeme nový vzhled webu.

mapy
Říjen
2015

Nový web

Nový web je na světě! Naše aplikace zažívá velký úspěch. Stali jsme se "Klikem týdne" v pořadu České televize, vývoj stále pokračuje.

web1
Prosinec
2015

Vznik obchodní společnosti

S příchodem nového člena týmu zakládáme společnost Farma na dlani s.r.o. Začíná vývoj "Tržiště na dlani", které umožní nákup výrobku na webu a v mobilní aplikaci.

Farma logo
Únor
2016

Betaverze tržiště

Spouštíme betaverzi farmářského tržiště pro iOS telefony a web. Přidávají se první farmáři se svým sortimentem.

Březen
2016

Nové API

Přepisujeme web a mobilní aplikace na novou verzi API. Samotnou databázi hostujeme na vlastním serveru. Uživatelé tak pocítí velké zrychlení odezvy našeho tržiště (stránky jsou rychlejší). 

api
Červen
2016

Ostrá verze tržiště

Spolu s novou grafikou spouštíme ostrou verzi Farmářského tržiště. První stovka výrobků se objevila na tržišti 14 dní po spuštění. 

trziste_new
Červenec
2016

Nový tým

Probíhá reorganizace Farmy, přibíráme nové členy týmu. Farma na dlani má vlastního web vývojáře, Android programátora a osobu odpovědnou za obsah blogu. 

team
Říjen
2016

Farmářský magazín

Začínáme vydávat vlastní farmářský magazín. Najdete v něm sortiment našich farmářů, představení farem, recepty, tématické články atd...

magazin
Září
2016

Nový systém a web

Nasazujeme nový systém pro náš web a spolu s ní novou grafickou verzi webu a blogu.

farma_new
Listopad
2016

Farma na dlani s SSL

Díky SSL certifikátu je náš web nejenom bezpečnější ale dává nám příležitost využít další možnosti google maps.

ssl
Prosinec
2016

Nová stránka s farmářskými trhy

Farmářských trhů je v ČR spousta, proto jsme se rozhodli je přehledně setřídit na jedné stránce. Každý trh má nyní svůj detail a vy máte možnost zjistit které trhy se ve vašem okolí právě konají.

trhy
Leden
2017

Stránka s recepty 

Naše recepty dostali ucelený jednotný design. No není to najednou přehlednější :-).

recepty
Únor
2017

ImpactHUB Praha 

Poprvé od doby vzniku našeho projektu jsme se zapojili do soutěže kterou pařádal pražský ImpactHUB. Akci jsme si užili a nakonec zvítězili. Tak se na to s námi ještě jednou podívejte.

hub
Březen
2017

Registrace ochranné známky 

Každá začínající značka by měla mít ochranou známku. I my se chceme chránit proti zneužítí, proto jsme si zažádali o ochranou známku Farma na dlani.

RTM
Duben
2017

Nová aplikace 

Aplikace dostala přelomovou aktualizaci! Díky ní je teď rychlejší, hezčí a přehlednější. Teď už nám nic nebrání v tom, vrhnout se i na ostatní země :-).

BP
Květen
2017

Záštita Ministerstva zemědělství 

S dalším rozvojem naší aplikace nám pomohla i udělená zíštita od Ministra zemědělství Mariána Jurečky.

MZE
Červen
2017

Spolupráce s projektem Poznej svého farmáře

Další významnou spolupráci, kterou jsme navázali je projekt Ministerstva zemedělství "Poznej svého farmáře". Nově tak budete na našem webu a v aplikacích dostávat novinky, týkající se právě těchto akcí.

psf
Červenec
2017

Partnerství s projektem Ryba na talíř

Pro všechny milovníky čerstvých ryb máme skvělou zprávu! Díky navázané spolupráci s projektem Ryba na talíř jsou vám nyní dostupné všechny rybářství a prodejny čerstvých ryb.

MZE
Říjen
2017

Partnerství s iniciativou Slepice v nouzi

Kokokodáák. S radostí vám oznamujeme, že jsme právě navázali spolupráci s iniciativou Slepice v nouzi. Díky tomuto projektu vznikla také nová kategorienaší appce.

MZE
Listopad
2017

Vstup do Akcelerátoru VŠEM

Máme velkou radost! Farma na dlani vstoupila do letošního ročníku Akcelerátoru Vysoké školy ekonomie managementu v Praze. Je to poprvé co se náš tým účastní akce tohoto typu a my věříme že nás to posune o pěkný kus dál.

MZE
Duben
2018

Multimediální Farmářský diář

Farma na dlani přichází s unikátním výukovým kurzem, který kombinuje výhody papírového diáře a online kurzů. Naučíme tě jak včelařit, zahradničit nebo jak si pochutnat na sezóních receptech od foodblogerky Maky Šmaky. Dvanáct měsíců nabitých fotkami, videi a recepty, které tě zábavnou formou provedou celým rokem farmáře.

MZE
Březen
2019