3-4 zralé banány
½ hrnku nasekaných vlašských ořechů (cca 125 ml)
300 gramů hladké mouky
170 gramů cukru
100 gramů másla
2 vajíčka
1 lžičku prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
3-4 zralé banány
½ hrnku nasekaných vlašských ořechů (cca 125 ml)
300 gramů hladké mouky
170 gramů cukru
100 gramů másla – nakrájeného na kostičky
2 vajíčka – bílky i žloutky
1 lžičku prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
Takto připravené těsto nalijeme do formy (používám dortovou, ale můžete použít i klasickou chlebíčkovou) vyložené pečícím papírem (nemusí být) a uhladíme. Chlebíček dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 30 min na 160°C.
Chlebíček můžete jíst ihned po vyndání z trouby, výborný je však i studený. Velkou výhodou je jeho trvanlivost. Díky banánům v těstě Vám, při dobrém skladování vydrží vláčný až 1 týden.
Popis: Šedo - stříbrný keřík dorůstající výšky až 50 cm. Listy připomínají vůni kari koření. Ke...
Pěstování: Oregáno se pěstuje ze semen. Vzrostlé rostliny se pak mohou rozmnožovat i dělením....
je bohatá svým obsahem léčivých bylin a koření. Pomáhá uvolnit psychické napětí a přispívá k...
Popis: Pěstování rozmarýnu je možné na slunném stanovišti v lehké, písčité a dobře propustné...
Je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem z kvalitního medu. Medovina byla kvašena 4 roky.
Levandule pocházejí z francouzské Provance, z čehož vyplývají i podmínky pro jejich pěstování....
Mateří kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vůní a nakysle kořeněnou chutí. Je...
Jedná se o smíšený jarní med složený z nejrůznějších květů rostlin, bylin, ovocných stromů a...
Popis: Petržel setá, kadeřavá. Je to dvouletá rostlina. V prvním roce tvoří bohatou přízemní...