Brownies s vlašskými ořechy

Kategorie: Moučníky
Štítky: Sladké

Milujete čokoládu? A už jste zkusili brownies? Néééé??? No tak honem, honem a udělejte si např. tento, s vlašskými ořechy… 


Ingredience

150 gramů nasekané vysokoprocentní čokolády

1 hrnek nasekaných vlašských ořechů

150 gramů hladké mouky

300 gramů cukru

180 gramů másla 

3 vajíčka

1 lžičku prášku do pečiva

Co budete potřebovat:

na brownies:

150 gramů nasekané vysokoprocentní čokolády
1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
150 gramů hladké mouky
300 gramů cukru
180 gramů másla – nakrájeného na kostičky
3 vajíčka – bílky i žloutky
1 lžičku prášku do pečiva

Postup:


nejdříve si připravíme čokoládu a oříšky:

  1. nasekáme si čokoládu na drobné kousky – lépe se nám bude rozpouštět
  2. nasekáme si oříšky na drobné kousky – při pečení kousky zachovají svoji velikost, takže myslete na to, jak moc je chcete při kousání brownies cítit (osobně mám ráda, když to křoupá, tak volím o něco větší)


pak si připravíme další přísady, aby to už po rozpuštění čokolády šlo ráz na ráz:

  1. v míse si dobře rozmícháme mouku s práškem do pečiva
  2. ve sklenici si rozmícháme 3 vajíčka

A jdeme do finále:

  1. do hrnce si dáme nasekanou čokoládu a máslo nakrájené na kostičky, zahříváme, dokud se nám směs nerozpustí, poté ji odstavíme z plotýnky a necháme trochu zchladnout
  2. do již zchladlé (teplé, ale ne horké) čokoládové směsi pomalu přisypáváme a vmícháváme cukr
  3. poté přidáme 3 rozmíchaná vajíčka – a promícháme
  4. dále přisypeme směs mouky s práškem do pečiva – a opět promícháme
  5. nakonec jemně vmícháme vlašské ořechy

Takto připravené těsto nalijeme do formy (zhruba poloviční co klasický koláčový plech) vyložené pečícím papírem (nemusí být) a uhladíme. Brownies dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 20-25 min na 180°C. Kontrolní měření provedete špejlí, kterou píchnete do středu těsta – měli byste jí vytáhnout lehce mazlavou.

Tipy na servírování:

  • chlebíček můžete jíst samotný, nebo jen lehce posypaný moučkovým cukrem
  • výborná je i varianta s vanilkovou zmrzlinou a slaným karamelem (pokud si netroufáte na domácí, zkuste vychytávku od Tesca) – přesně tak to servírují např. v TGI Fridays

Lenka Kuldová

Lenka Kuldová

Auditorka Lenka si potřebuje občas obalit nervy a protože miluje všechno sladké, je jasné, že hledání, zkoušení a následné vylepšování receptů bere jako jednu z možností relaxace. Pro naše čtenáře z toho vyplývá, že se mohou těšit na spoustu zajímavých a hlavě dobrých receptů.


Komentáře


To nejlepší od farmářů rovnou do vaší kuchyně!