175 gramů hladké mouky
100 gramů másla
1 žloutek
1 lžíce moučkového cukru
sklenice lemon curd
4 bílky
4 lžíce moučkového cukru
175 gramů hladké mouky
100 gramů másla
1 žloutek
1 lžíce moučkového cukru
sklenice lemon curd (použila jsem ten z Tesca, mají i např. v Marks and Spenser
lemon curd se ale samozřejmě dá připravit i doma
4 bílky
4 lžíce moučkového cukru
Takto připravený korpus dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 min na 180°C. Poté sundáme ze středu zatížení a pečeme dalších cca 10 min – do zhnědnutí okrajů koláče.
zatímco se nám peče korpus, připravíme si sníh,
Na hotový korpus rozetřeme připravený lemon curd a nandáme na něj sníh. Pokračujeme v pečení cca 15 min na 135°C – do zrůžovění bílků.
Dobrou chuť
Jedná se o smíšený jarní med složený z nejrůznějších květů rostlin, bylin, ovocných stromů a...
je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem jarních medů s převahou hlohu, akátu a řepky....
Popis: Petržel setá, kadeřavá. Je to dvouletá rostlina. V prvním roce tvoří bohatou přízemní...
je bohatá svým obsahem léčivých bylin a koření. Pomáhá uvolnit psychické napětí a přispívá k...
Mateří kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vůní a nakysle kořeněnou chutí. Je...
Rostlina dorůstá do výšky 20 - 50 cm, vzrůst je bohatě větvený a nese modrofialový květ. ...
Levandule pocházejí z francouzské Provance, z čehož vyplývají i podmínky pro jejich pěstování....
Popis: Šedo - stříbrný keřík dorůstající výšky až 50 cm. Listy připomínají vůni kari koření. Ke...
Popis: Je 150-300x sladší, než řepný cukr. Jedná se o náhražku cukru. Stévie je v současné době...
Není v kuchyni nad vlastní doma vypěstovaný tymián. Nezastupitelné místo má tymián také v...