Právě je sezóna jablek, a já bych Ti chtěla představit jednoduchý a výborný recept právě s nimi. Není to klasický štrůdl, ale jedná se o obrácený koláč Tarte Tatin. Jde vlastně o jablíčka povařená v karamelu s máslem. Poté se připraví těsto, které se dá na změklá jablíčka. Těsto do sebe nasákne všechny chutě a to jablíček, karamelu, másla a vanilky. Je to bomba!
150 g másla
150 g krupicového cukru
4–5 větších jablek
110 g másla, změklého
1 balíček vanilkového cukru
1½ lžičky vanilkového extraktu
2 velká vejce
220 g zakysané smetany
220 g hladké mouky
1½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
1 lžička soli
½ lžičky skořice
1 jablko, oloupané, zbavené jádřince a nasekané na kousky
150 g másla
150 g krupicového cukru
4–5 větších jablek
110 g másla, změklého
1 balíček vanilkového cukru
1½ lžičky vanilkového extraktu
2 velká vejce
220 g zakysané smetany
220 g hladké mouky
1½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
1 lžička soli
½ lžičky skořice
1 jablko, oloupané, zbavené jádřince a nasekané na kousky
Když je koláč hotový, tak ho nech chvíli odpočinout. Ještě horký ho můžeš postavit na mokrou utěrku, aby ti šel snadněji vyklopit. Ale to by měl i tak. Připrav si talíř a přiklop jim pánev. Obrať pánev a koláč je na světě. Ještě teplý ho podávej s vanilkovou zmrzlinou. Krásně se na něm rozteče! Tenhle dezert je nejlepší čertsvý a nepotřebuje uležet. Stejně by nevydržel do druhého dne.
Dobrou chuť a s láskou k jídlu, MakyŠmaky. :-)
Popis: Petržel setá, kadeřavá. Je to dvouletá rostlina. V prvním roce tvoří bohatou přízemní...
Prodej rostliny Venkovní polokeř. Celoročně necháváme na slunném stanovišti. Rostlina na...
Mateří kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vůní a nakysle kořeněnou chutí. Je...
Gingo biloba je velice oblíbená rostlina. Má vynikající léčebné účinky, které jsou uschovány v...
Velmi lehké, rychle vstřebatelné. Obsahuje med + koenzym Q10 a další regenerační, zvláčňující a...
Popis: Šedo - stříbrný keřík dorůstající výšky až 50 cm. Listy připomínají vůni kari koření. Ke...
je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem jarních medů s převahou hlohu, akátu a řepky....
Je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem z kvalitního medu. Medovina byla kvašena 4 roky.
Popis: Je 150-300x sladší, než řepný cukr. Jedná se o náhražku cukru. Stévie je v současné době...
Není v kuchyni nad vlastní doma vypěstovaný tymián. Nezastupitelné místo má tymián také v...
Pěstování: Oregáno se pěstuje ze semen. Vzrostlé rostliny se pak mohou rozmnožovat i dělením....