Nabídka čerstvých tuzemských ryb je na našem trhu omezená. Jestli si lidé z velkých měst mohou koupit čerstvou rybu celoročně, obyvatelé malých měst a vesnic si ji mohou dopřát tak leda na Vánoce – pokud nemají ve svém okruhu rybáře, který „má na rozdávání“. Rybí salát z čerstvé ryby se tedy může jevit jako nerozvážný krok. Ale není, naopak.
kapr
sůl
ocet
cibule
bobkový list
pepř
nové koření
olej
zelenina
majonéza
Na salát zužitkujeme maso z kapra, které je z hlediska kvality stejné, jako ostatní, avšak obsahuje malé kůstky, které většinu strávníků na talíři nepotěší. Nachází se v hřbetní a ocasní části ryby. Chuťově nejdokonalejší salát je z tzv. bělic – cejna, karase, plotice.
Běžným způsobem rybu očistíme, zbavíme ploutví a hlavy. Nejprve musíme maso nasolit. Pomocí soli se zbavíme nadbytečné vody a maso se tak zpevní. Solíme zhruba třikrát více než při běžné kuchyňské úpravě. Obavy z přesolení stranou – na konci marinování maso opláchneme. Naopak, problém nastává tehdy, je-li ryba nasolena málo, protože kyselina octová nenasolenou rybu úplně rozloží (viz. hydrolýza bílkovin). V temném a chladném prostředí ponecháme tři až čtyři dny.
Po odležení důkladně propereme ve studené vodě, zalijeme octem a necháme maso znova tři až čtyři dny macerovat za stejných podmínek. Ocet není třeba ředit. Po skončení procesu opět propláchneme ve studené vodě. Důkladně vyždímáme, zbavíme kůže a pokrájíme na kousky dle vlastního uvážení, které následně vrstvíme do sklenice spolu s cibulí, bobkovým listem, pepřem, novým kořením a zalijeme sladkokyselým nálevem. Navrch přidáme lžíci oleje a uzavřené necháme znova odležet sedm dní. Po uplynutí týdne opět scedíme, přidáme zeleninu, majolku a máme hotovou pochoutku bez kostí.
Je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem z kvalitního medu. Medovina byla kvašena 4 roky.
Gingo biloba je velice oblíbená rostlina. Má vynikající léčebné účinky, které jsou uschovány v...
Pěstování: Oregáno se pěstuje ze semen. Vzrostlé rostliny se pak mohou rozmnožovat i dělením....
má také svůj základ v medovině bylinné a je ochucena karamelovou trestí. Medovina Z Podhradí je...
Jedná se o smíšený jarní med složený z nejrůznějších květů rostlin, bylin, ovocných stromů a...
rém pro zvláčnění a dlouhodobou hydrataci pokožky. Budete překvapeni, jak snadno se krém...
Popis: Pěstování rozmarýnu je možné na slunném stanovišti v lehké, písčité a dobře propustné...
Propolis je bohatá směs bioaktivních látek, pryskyřice, éterických olejů a pylu, sbíraný včelami...
Není v kuchyni nad vlastní doma vypěstovaný tymián. Nezastupitelné místo má tymián také v...
Pro Vaše vlasy velmi příjemný. Zdravé vlasy pohladí, poškozeným pomůže. Díky skvělé přírodní...
je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem jarních medů s převahou hlohu, akátu a řepky....