Nepečený dort s broskvemi

Kategorie: Moučníky

Líbí se Vám naše recepty, ale chybí Vám trouba, abyste nějaký vyzkoušeli? Také jsem to tak ve svém prvním bytě měla…Tak tentokrát i něco pro Vás, skvělý a osvěžující nepečený dort s broskvemi… 


Ingredience

2 sáčky 120 gramových piškotů

2 balení zakysané smetany

1 balení šlehačky

1 vanilkový cukr

1 lžíci cukru 

máslo 

strouhaný kokos 

Co budete potřebovat:


na dort:

2 sáčky 120 gramových piškotů – celkem tedy 240 gramů
2 balení zakysané smetany
1 balení šlehačky
1 vanilkový cukr
1 lžíci cukru (můžete nahradit ještě jedním balením vanilkového cukru)
máslo na vymazání formy
strouhaný kokos na vysypání formy

na nápň:

plechovka broskvového kompotu, dort je výborný i s čerstvými jahodami – tip na léto :-)
1 sáček želatiny

Postup:


nejprve:

  1. vymažeme formu máslem a vysypeme kokosem
    dort se nám tak nebude přichytávat a lépe se bude z formy vyndávat
  2. pokrájíme broskve na drobnější kousky
    cca ½ broskví, které dám dovnitř dortu, si pokrájím na drobnější kousky – dort se pak lépe krájí a servíruje
    zbytek broskví, které použiji na ozdobení vnitřku dortu, si nakrájím na plátky – na dortu to lépe vypadá
  3. ve vyšší nádobě ušleháme šlehačku, mohu do ní přidat ještě ztužovač, ale není nutný
  4. do mísy dáme piškoty, zakysané smetany, vanilkový cukr a 1 lžíci cukru a ušlehanou šlehačku
  5. směs promícháme


když máme hotové všechny přípravy, je to už rychlovka:

  1. ½ piškotové směsi dáme do formy a rovnoměrně rozprostřeme
  2. povrch poklademe ½ pokrájených broskví
  3. dáme do formy zbytek piškotové směsi a poklademe ji zbytkem broskví
    jedná se o povrch dortu a tak se při jejich kladení trošku snažíme, aby to nějak vypadalo
  4. dort potřebujeme zatížit, aby se nám veškeré suroviny pořádně propojily
    osobně dávám formu do igelitového sáčku a pak jí zatížím hrncem s vodou (hrnec musí být menší než forma, aby stál přímo na dortu :-) )
    ideální je, když se zatížený dort vejde do ledničky a máme čas ho tam nechat do druhého dne
  5. druhý den si uvaříme želé ze zbylé kompotové šťávy
    mnohem lepší než z vody, jak je uvedeno v návodu na želé
  6. zchladlé (teplé, ale ne horké) želé nalijeme na dort
    pro určitou rovnoměrnost používám polévkovou lžíci

Dort dáme opět na chvíli do lednice, dokud se nám nevychladí i želé a servírujeme.

Dobrou chuť.

 

Lenka Kuldová

Lenka Kuldová

Auditorka Lenka si potřebuje občas obalit nervy a protože miluje všechno sladké, je jasné, že hledání, zkoušení a následné vylepšování receptů bere jako jednu z možností relaxace. Pro naše čtenáře z toho vyplývá, že se mohou těšit na spoustu zajímavých a hlavě dobrých receptů.


Komentáře


To nejlepší od farmářů rovnou do vaší kuchyně!