Rajčatová salsa

Kategorie: Pomazánky
Štítky: Slané

Tenhle červený dip se hodí jak ke grilovaným masům, tak k zelenině či nachos. Je to hodně lehký, jen trocha krájení, ale záležitost na oslavy či jen tak k filmu bezvadná.


Ingredience

rajčatový protlak

kečup

pepř

sůl

chilli

sterilovaná kukuřice

červená kapie

cherry rajčátka

červená cibule

citrón/limeta

4 lžíce kečupu

třtinový cukr/med

černé olivy

kyselé okurky

balzamiková redukce

koriandr

Co budete potřebovat:

  • 100 ml rajčatového protlaku
  • 4 lžíce kečupu
  • čerstvý mletý pepř
  • sůl
  • chilli
  • 1/3 z plechovky kukuřice Bonduelle
  • 1 červená kapie
  • 8 cherry rajčátek nebo dvě větší rajčata
  • 1 malá červená cibulka
  • pár kapek citrónu nebo limety
  • 1 lžička hnědého cukru nebo medu
  • 8 černých oliv
  • 2 kyselé okurky
  • 2 lžičky balzamikové redukce
  • malý svazek koriandru (jestli nerad koriandr, použij bazalku)

Postup: 

Nakrájej na jemno cibulku, na drobno papriku, kyselou okurku, rajčátka bez jadřinců a černé olivy na kolečka. Přidej kukuřici, pár kapek citrónu, chilli, mletý čerstvý pepř, sůl a balzamikovou redukci. Oslaď medem nebo cukrem, pořádně promíchej. Smíchej s rajčatovým protlakem, kečupem a zasypej pořádnou náloží koriandru. Pro ty co neradi koriandr, použijí bazalku.

Markéta Vanišová

Markéta Vanišová

Ahoj já jsem Maky a mojí obrovskou vášní je vaření, pečení a vše spojené s kulinářským uměním. Baví mě objevovat stále nové a originální recepty, inspirované gastronomií z různých koutů světa. Mým cílem je vždy dosáhnout nezaměnitelné kombinace chutí, vůní a barev. Je to zkrátka ŠMAKY!


Komentáře


To nejlepší od farmářů rovnou do vaší kuchyně!