Taky jste ji jako děti nesnášeli a teď se po ní můžete utlouct? Řeč je samozřejmě o rebarboře… My jsme doma dělali jen piškot, nebo kompot, ale nedávno jsme narazila na tento úžasný recept…nedalo mi než vyzkoušet…a polovina koláče byla pryč dřív, než stihl vychladnout :-)
250 gramů hladké mouky
140 gramů másla
5 lžic studené vody
½ lžičky prášku do pečiva
cukr
skořice
200 gramů polohrubé mouky
100 gramů cukru krupice
85 gramů másla
250 gramů hladké mouky
140 gramů másla – nakrájeného na kostičky
5 lžic studené vody
½ lžičky prášku do pečiva
rebarbora
cukr
skořice
200 gramů polohrubé mouky
100 gramů cukru krupice
85 gramů másla – nakrájeného na kostičky
Takto připravený koláč dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 45 min na 180°C – do zezlátnutí drobenky (mražená rebarbora čas samozřejmě prodlouží).
Dobrou chuť.
Propolis je bohatá směs bioaktivních látek, pryskyřice, éterických olejů a pylu, sbíraný včelami...
Středně tučný, výživný, ochranný a hydratační krém s univerzálním použitím, pro všechny typy...
Pěstování: Oregáno se pěstuje ze semen. Vzrostlé rostliny se pak mohou rozmnožovat i dělením....
Mateří kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vůní a nakysle kořeněnou chutí. Je...
Není v kuchyni nad vlastní doma vypěstovaný tymián. Nezastupitelné místo má tymián také v...
Je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem z kvalitního medu. Medovina byla kvašena 4 roky.
Popis: Petržel setá, kadeřavá. Je to dvouletá rostlina. V prvním roce tvoří bohatou přízemní...
Levandule pocházejí z francouzské Provance, z čehož vyplývají i podmínky pro jejich pěstování....
má také svůj základ v medovině bylinné a je ochucena karamelovou trestí. Medovina Z Podhradí je...
Popis: Je 150-300x sladší, než řepný cukr. Jedná se o náhražku cukru. Stévie je v současné době...