Salát na asijský způsob

Kategorie: Saláty
Štítky: Slané

Tenhle recept mě napadl, když jsem měla chuť na těstovinovej salát a zároveň na nějaký asijský nudle. Udělala jsem tuhletu obměnu. Příprava je velice rychlá. Ideální je, že nic dlouze nevaříš, jen chvilku nudle, a pak už jen nakrájíš suroviny a dochutíš. Nejdůležitější je sehnat kvalitního tuňáka. Rychlá a super večeře nebo oběd do krabičky do práce je na světě!


Ingredience

skleněné nudle

tuňák

cherry rajčátka 

paprika nebo kapie

olivy

sušená rajčata

červená cibule

sýr gouda

sterilovaná kukuřice

rukola

rybí omáčka

sójová omáčka

sríráča (chilli omáčka)

chilli

limeta

dvoubarevný sezam

jarní cibulka

čerstvý koriandr

slunečnicová semínka

 

Co budete potřebovat:

Pro 4 osoby:

  • balení skleněných nudlí cca 400 g
  • konzervu nebo sklenici kvalitního tuňáka
  • hrst cherry rajčátek (klidně různé barvy)
  • 1 papriku nebo kapii
  • hrst zelených nebo černých olivy
  • 5 sušených rajčat
  • 1 větší červenou cibuli
  • 200 g (bloček) sýru gouda
  • půlku konzervy sterilované kukuřice
  • hrst rukoly

 

Na dochucení:

  • rybí omáčku
  • sójovou omáčku
  • sríráču (chilli omáčku)
  • chilli
  • šťávu z půlky limety

 

Na ozdobení:

  • dvoubarevný sezam
  • chilli
  • plátky limety
  • jarní cibulku
  • čerstvý koriandr
  • slunečnicová semínka

 

                    Uvař si skleněné nudle. Někdo je namáčí, ale já je rovnou vařím. Postupuj přesně podle návodu na obalu. Když jsou nudle hotové, propláchni je přes síto ve studené vodě, aby se ti nespojili a byli ihned studené.

                  Nakrájej si: cherry rajčátka a olivy na půlky, červenou cibulku na tenký půl kolečka, papriku a sýr na kostičky, a sušená rajčátka si taky překroj na menší. Vše dej do jedné mísy společně s tuňákem, sterilovanou kukuřicí a natrhanou rukolou. Přidej sezam pro barvu.

                  Dochuť rybí omáčkou, chilli omáčkou, sójovou omáčkou, chilli, limetovou šťávou. Vše promíchej a dej min. na 30 min uležet do ledničky. Nakonec ozdob plátky limetky, sezamem, čerstvým koriandrem, jarní cibulkou, chilli a slunečnicovým semínkem.

Markéta Vanišová

Markéta Vanišová

Ahoj já jsem Maky a mojí obrovskou vášní je vaření, pečení a vše spojené s kulinářským uměním. Baví mě objevovat stále nové a originální recepty, inspirované gastronomií z různých koutů světa. Mým cílem je vždy dosáhnout nezaměnitelné kombinace chutí, vůní a barev. Je to zkrátka ŠMAKY!


Komentáře


To nejlepší od farmářů rovnou do vaší kuchyně!