Už jste zkoušeli připravovat kapra na bílém víně? Ve spolupráci s projektem Ryba na talíř vám přinášíme recept na jednoduchý oběd.
filety z kapra
citrónová šťáva
suché bílé víno
hladká mouka
máslo
sůl
pepř
brambory
Filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakrájíme na jednotlivé porce a dáme na 30 minut odležet do chladničky.
Zapékací nádobu vymažeme dvěma třetinami másla, vložíme porce ryby a zalijeme polovinou vína a stejným množstvím vody. Takto připravenou rybu pečeme předem rozehřáté troubě na 180°C a během pečení několikrát přelijeme výpekem a podlijeme zbylým vínem.
Do zbytku másla zapracujeme trochu mouky. Hotovou rybu vyjmeme z pekáčku a uchováváme v teple. Do výpeku dáme rozvařit moučné máslo a po přejití varem omáčkou přelijeme rybí porce.
K rybě podáváme nejlépe šťouchané nebo vařené brambory.
Popis: Pěstování rozmarýnu je možné na slunném stanovišti v lehké, písčité a dobře propustné...
Popis: Petržel setá, kadeřavá. Je to dvouletá rostlina. V prvním roce tvoří bohatou přízemní...
Jedná se o smíšený jarní med složený z nejrůznějších květů rostlin, bylin, ovocných stromů a...
Mateří kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vůní a nakysle kořeněnou chutí. Je...
je v základu shodná s medovinou bylinnou, nicméně množství příměsí bylin a koření dosahuje pouze...
Popis: Je 150-300x sladší, než řepný cukr. Jedná se o náhražku cukru. Stévie je v současné době...
má opět svůj základ v medovině bylinné, tudíž je obohacena bylinami a kořením. Její...
Propolis je bohatá směs bioaktivních látek, pryskyřice, éterických olejů a pylu, sbíraný včelami...
má také svůj základ v medovině bylinné a je ochucena karamelovou trestí. Medovina Z Podhradí je...
Není v kuchyni nad vlastní doma vypěstovaný tymián. Nezastupitelné místo má tymián také v...
Propolis je známý pro účinek na bakterie i plísně a pro jiné hojivé účinky . Přípravky s...