Kapří na bílém víně

Kategorie: Hlavní jídla
Štítky: Slané

Už jste zkoušeli připravovat kapra na bílém víně? Ve spolupráci s projektem Ryba na talíř vám přinášíme recept na jednoduchý oběd. 


Ingredience

filety z kapra

citrónová šťáva

suché bílé víno

hladká mouka

máslo

sůl

pepř

brambory

Co budete potřebovat:

pro 4 osoby

  • 800g filetů z kapra
  • citrónová šťáva
  • 200ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150g másla
  • sůl
  • pepř
  • brambory jako příloha

Postup:

Filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakrájíme na jednotlivé porce a dáme na 30 minut odležet do chladničky.

Zapékací nádobu vymažeme dvěma třetinami másla, vložíme porce ryby a zalijeme polovinou vína a stejným množstvím vody. Takto připravenou rybu pečeme předem rozehřáté troubě na 180°C a během pečení několikrát přelijeme výpekem a podlijeme zbylým vínem.

Do zbytku másla zapracujeme trochu mouky. Hotovou rybu vyjmeme z pekáčku a uchováváme v teple. Do výpeku dáme rozvařit moučné máslo a po přejití varem omáčkou přelijeme rybí porce.

K rybě podáváme nejlépe šťouchané nebo vařené brambory.  

Komentáře


To nejlepší od farmářů rovnou do vaší kuchyně!