Už jste zkoušeli připravovat kapra na bílém víně? Ve spolupráci s projektem Ryba na talíř vám přinášíme recept na jednoduchý oběd.
filety z kapra
citrónová šťáva
suché bílé víno
hladká mouka
máslo
sůl
pepř
brambory
Filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakrájíme na jednotlivé porce a dáme na 30 minut odležet do chladničky.
Zapékací nádobu vymažeme dvěma třetinami másla, vložíme porce ryby a zalijeme polovinou vína a stejným množstvím vody. Takto připravenou rybu pečeme předem rozehřáté troubě na 180°C a během pečení několikrát přelijeme výpekem a podlijeme zbylým vínem.
Do zbytku másla zapracujeme trochu mouky. Hotovou rybu vyjmeme z pekáčku a uchováváme v teple. Do výpeku dáme rozvařit moučné máslo a po přejití varem omáčkou přelijeme rybí porce.
K rybě podáváme nejlépe šťouchané nebo vařené brambory.
Není v kuchyni nad vlastní doma vypěstovaný tymián. Nezastupitelné místo má tymián také v...
Propolis je bohatá směs bioaktivních látek, pryskyřice, éterických olejů a pylu, sbíraný včelami...
má opět svůj základ v medovině bylinné, tudíž je obohacena bylinami a kořením. Její...
rém pro zvláčnění a dlouhodobou hydrataci pokožky. Budete překvapeni, jak snadno se krém...
Popis: Oregano nebo-li dobromysl je trvalka dorůstající až 60 cm.Oregáno se pěstuje ze semen....
Mateří kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vůní a nakysle kořeněnou chutí. Je...
je bohatá svým obsahem léčivých bylin a koření. Pomáhá uvolnit psychické napětí a přispívá k...
je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem jarních medů s převahou hlohu, akátu a řepky....
Je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem z kvalitního medu. Medovina byla kvašena 4 roky.
Popis: Plně mrazuvzdorná rostlina. Pažitku pěstujeme pro duté, zelené listy silné aormatické...
Pro Vaše vlasy velmi příjemný. Zdravé vlasy pohladí, poškozeným pomůže. Díky skvělé přírodní...