Už jste zkoušeli připravovat kapra na bílém víně? Ve spolupráci s projektem Ryba na talíř vám přinášíme recept na jednoduchý oběd.
filety z kapra
citrónová šťáva
suché bílé víno
hladká mouka
máslo
sůl
pepř
brambory
Filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakrájíme na jednotlivé porce a dáme na 30 minut odležet do chladničky.
Zapékací nádobu vymažeme dvěma třetinami másla, vložíme porce ryby a zalijeme polovinou vína a stejným množstvím vody. Takto připravenou rybu pečeme předem rozehřáté troubě na 180°C a během pečení několikrát přelijeme výpekem a podlijeme zbylým vínem.
Do zbytku másla zapracujeme trochu mouky. Hotovou rybu vyjmeme z pekáčku a uchováváme v teple. Do výpeku dáme rozvařit moučné máslo a po přejití varem omáčkou přelijeme rybí porce.
K rybě podáváme nejlépe šťouchané nebo vařené brambory.
Pěstování: Oregáno se pěstuje ze semen. Vzrostlé rostliny se pak mohou rozmnožovat i dělením....
Není v kuchyni nad vlastní doma vypěstovaný tymián. Nezastupitelné místo má tymián také v...
Propolis je bohatá směs bioaktivních látek, pryskyřice, éterických olejů a pylu, sbíraný včelami...
má také svůj základ v medovině bylinné a je ochucena karamelovou trestí. Medovina Z Podhradí je...
má opět svůj základ v medovině bylinné, tudíž je obohacena bylinami a kořením. Její...
je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem jarních medů s převahou hlohu, akátu a řepky....
Gingo biloba je velice oblíbená rostlina. Má vynikající léčebné účinky, které jsou uschovány v...
Pro Vaše vlasy velmi příjemný. Zdravé vlasy pohladí, poškozeným pomůže. Díky skvělé přírodní...
Mateří kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vůní a nakysle kořeněnou chutí. Je...
Rostlina dorůstá do výšky 20 - 50 cm, vzrůst je bohatě větvený a nese modrofialový květ. ...