Kapr na zelenině

Kategorie: Hlavní jídla
Štítky: Slané

Existuje několik způspbů, jak v kuchyni připravit kapra. V dnešním receptu vás naučíme, jak připravit kapra na zelenině. 


Ingredience

kaprcitrónová šťáva

směs koření na ryby

cibule

rajčata

paprika

olej

česnek

sůl

pepř 

Co budete potřebovat:

4 porce

  • 800 g porcí z kapra
  • citrónová šťáva
  • směs koření na ryby
  • 2 cibule
  • 6 rajčat
  • 6 paprik
  • olej
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř

Postup:

Porce ryby zakapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, vytřeme směs koření na ryby a necháme odpočinout. Cubuli a rajčata nakrájíme na měsíčky, papriky zbavené semeníků nakrájíme na proužky.

V pekáči rozehřejemě olej, do sklovita na něm orestujeme cibuli, přidáme ostatní zeleninu, nadrobno nasekaný česnek, osolíme, opepříme a chvíli podusíme, aby zelenina pustila šťávu. 

Poté vložíme odleželé porce kapra, pekáč přikryjeme a 30 minut dusíme v troubě při teplotě 150°C. Během dušní rybu jednou obrátíme a případně mírně podlijeme vodou. 

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo bramborová kaše. 

Ryba na talíř

Ryba na talíř

Projekt Ministerstva zemědělství na podporu sladkovodní akvakultury s názvem RYBA NA TALÍŘ má za cíl zlepšení povědomí široké veřejnosti o pozitivech konzumace sladkovodních ryb. Kampaň je zaměřena na zprostředkování kontaktu zákazníka s lokálním dodavatelem sladkovodních ryb a na prezentaci rybí kuchyně. Poukazuje na to, že rybí maso je nejen chutné, ale především obsahuje lehce stravitelné bílkoviny, zdraví prospěšné tuky, minerály a vitamíny.


Komentáře


To nejlepší od farmářů rovnou do vaší kuchyně!