Ve spolupráci s projektem Ryba na talíř pro vás máme připravený recept na kapra s mátovou omáčkou. Chuť ryby, smetanové omáčky a bylinek vás určitě nadchne.
porcovaný kapr
citron
česnek
máslo
hladká mouka
smetana
čerstvá máta
slunečnicový olej
sůl
pepř
Porce ryby pokapeme citrónovou šťávou a osolíme, opepříme, vetřeme prolisovaný česnek a necháme 20 minut odležet. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a orestujeme, dokud nezačne vonět. V tento moment přilejeme smetanu a umícháme hladký bešamel. Na závěr omáčku dochutíme solí, přidáme mátu a ještě chvilku prořejeme.
Na pánvi rozehřejeme olej a dozlatova usmažíme kapří porce. Takto připraveného kapra přelijeme mátovou omáčkou a podáváme nejlépe s bramborami.
Dobrou chuť.
Rostlina dorůstá do výšky 20 - 50 cm, vzrůst je bohatě větvený a nese modrofialový květ. ...
rém pro zvláčnění a dlouhodobou hydrataci pokožky. Budete překvapeni, jak snadno se krém...
je bohatá svým obsahem léčivých bylin a koření. Pomáhá uvolnit psychické napětí a přispívá k...
má také svůj základ v medovině bylinné a je ochucena karamelovou trestí. Medovina Z Podhradí je...
Je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem z kvalitního medu. Medovina byla kvašena 4 roky.
je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem jarních medů s převahou hlohu, akátu a řepky....
Propolis je známý pro účinek na bakterie i plísně a pro jiné hojivé účinky . Přípravky s...
Velmi lehké, rychle vstřebatelné. Obsahuje med + koenzym Q10 a další regenerační, zvláčňující a...
má opět svůj základ v medovině bylinné, tudíž je obohacena bylinami a kořením. Její...