Kapr s mátovou omáčkou

Kategorie: Hlavní jídla
Štítky: Slané

Ve spolupráci s projektem Ryba na talíř pro vás máme připravený recept na kapra s mátovou omáčkou. Chuť ryby, smetanové omáčky a bylinek vás určitě nadchne. 


Ingredience

porcovaný kapr

citron

česnek

máslo

hladká mouka

smetana

čerstvá máta

slunečnicový olej 

sůl

pepř

Co budete potřebovat:

na 4 porce

  • 800g porcovaného kapra
  • citronová šťáva
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany
  • 1 lžce nasekaných mátových lístků
  • slunečnicový olej 
  • sůl
  • pepř

Postup:

Porce ryby pokapeme citrónovou šťávou a osolíme, opepříme, vetřeme prolisovaný česnek a necháme 20 minut odležet. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a orestujeme, dokud nezačne vonět. V tento moment přilejeme smetanu a umícháme hladký bešamel. Na závěr omáčku dochutíme solí, přidáme mátu a ještě chvilku prořejeme. 

Na pánvi rozehřejeme olej a dozlatova usmažíme kapří porce. Takto připraveného kapra přelijeme mátovou omáčkou a podáváme nejlépe s bramborami.

Dobrou chuť. 

Ryba na talíř

Ryba na talíř

Projekt Ministerstva zemědělství na podporu sladkovodní akvakultury s názvem RYBA NA TALÍŘ má za cíl zlepšení povědomí široké veřejnosti o pozitivech konzumace sladkovodních ryb. Kampaň je zaměřena na zprostředkování kontaktu zákazníka s lokálním dodavatelem sladkovodních ryb a na prezentaci rybí kuchyně. Poukazuje na to, že rybí maso je nejen chutné, ale především obsahuje lehce stravitelné bílkoviny, zdraví prospěšné tuky, minerály a vitamíny.


Komentáře


To nejlepší od farmářů rovnou do vaší kuchyně!