Kapří hranolky jsou všeobecně známá a vyhledávaná rybí pochoutka. Jednohubka bez kostí, která se bezvadně hodí k pivu. Mají sice náročnější přípravu, ale výsledek rozhodně stojí za to.
kapr
citroová šťáva
hladká mouka
špenát
máslo
česnek
toastový chléb
Avšak ne každý si na nich pochutná. Smažení odradí zastánce zdravého životního stylu a někomu může vadit absence typické rybí chuti. Proto Vám také v závěru nabídneme alternativu, která je v konečném důsledku snazší na přípravu, příjemně voní, chutná a zvládne ji opravdu každý.
Hranolky se dělají ze hřbetní a ocasní části, kde jsou otravné kůstky. Pokud si u rybářů zakoupíte filety, pak maso, které Vám zůstane, je bez kostí. Klidně ho můžete využít na úplně jiný recept. Při krájení plátků se snažíme dodržet maximální tloušťku 4 mm. U silnějších ,,kousků“ je riziko, že se přeříznuté kůstky s masem nespečou.
Před pečením ponecháme maso půl hodiny v klidu s citrónovou šťávou. Do pevného sáčku nasypeme hladkou mouku a k ní přidáme kousky masa. U okraje sáček rukou přiškrtíme tak, aby nám při nafouknutí jednoduše vznikl ,,balónek“, kterým následně zatřeseme a máme hotovo. Vše je obalené rovnoměrně a během pár vteřin. Nesolíme, nepepříme, ani jinak nekořeníme před tepelnou úpravou. Vše až nakonec. Snadno tak vychytáme požadovanou chuť. Ostrou či slanější – každý podle svého.
A teď ona alternativa. Stejně připravené maso z obou částí vložíme do hrnce se špenátem, lžičkou másla a vymačkáme šťávu z citrónu s tím, že můžeme přidat i stroužek česneku. Zvolna dusíme 20 minut, a poté zlehka a krátce mixujeme. Toasty jsou k rybě nejlepší příloha.
má opět svůj základ v medovině bylinné, tudíž je obohacena bylinami a kořením. Její...
Prodej rostliny Venkovní polokeř. Celoročně necháváme na slunném stanovišti. Rostlina na...
Popis: Petržel setá, kadeřavá. Je to dvouletá rostlina. V prvním roce tvoří bohatou přízemní...
Středně tučný, výživný, ochranný a hydratační krém s univerzálním použitím, pro všechny typy...
Gingo biloba je velice oblíbená rostlina. Má vynikající léčebné účinky, které jsou uschovány v...
Pro Vaše vlasy velmi příjemný. Zdravé vlasy pohladí, poškozeným pomůže. Díky skvělé přírodní...
Pěstování: Oregáno se pěstuje ze semen. Vzrostlé rostliny se pak mohou rozmnožovat i dělením....
Levandule pocházejí z francouzské Provance, z čehož vyplývají i podmínky pro jejich pěstování....
je v základu shodná s medovinou bylinnou, nicméně množství příměsí bylin a koření dosahuje pouze...
Popis: Je 150-300x sladší, než řepný cukr. Jedná se o náhražku cukru. Stévie je v současné době...
Velmi lehké, rychle vstřebatelné. Obsahuje med + koenzym Q10 a další regenerační, zvláčňující a...