Přemýšlíte nad tím, na jaký způsob připravit kapra? Ve spolupráci s projektem Ryba na talíř jsme pro vás přichystali několik receptů, které vás naučí připravovat kapra na několik způsobů. Jedním z nich je i tato varianta, kdy se naučíte kapra upéct s nivovou omáčkou.
kapří podkovy (asi 4 cm silné)
anglická slanina
tuk
vejce
niva
česnek
poličan nebo šunka
cibule
mandlové plátky
sůl
Kapří porce osolíme a necháme 10 minut odležet. Pro každou porci přes sebe přeložíme 4 plátky slaniny - dva plátky položíme vedle sebe a přes ně křížem položíme další dva. Na ně položíme odleželé rybí porce. Okraje slaniny přeložíme dovnitř rybích podkůvek. Zapékací mísu vymažeme lžící sádla a podkovy do ni přeložíme.
Do mísy dáme žloutky, nastoruhanou nivu (výhodně tak zužitkujeme i kůrku sýra), prolisovaný česnek, nadrobno nakrájený poličan a najemno nakrájenou cibuli, mandlové plátky a sníh z bílků. Vše lehce promícháme a smesí naplníme kapří podkovy. Na každou podkovu položíme 1/2 lžíce tuku a pečeme zhruba 20 minut ve vyhřáté troubě do růžova při teplotě 180°C. Během pečení je dobré rybu několikrát přelít výpekem.
Nechte si chutnat!
má také svůj základ v medovině bylinné a je ochucena karamelovou trestí. Medovina Z Podhradí je...
Prodej rostliny Venkovní polokeř. Celoročně necháváme na slunném stanovišti. Rostlina na...
Rostlina dorůstá do výšky 20 - 50 cm, vzrůst je bohatě větvený a nese modrofialový květ. ...
Gingo biloba je velice oblíbená rostlina. Má vynikající léčebné účinky, které jsou uschovány v...
je bohatá svým obsahem léčivých bylin a koření. Pomáhá uvolnit psychické napětí a přispívá k...
Jedná se o smíšený jarní med složený z nejrůznějších květů rostlin, bylin, ovocných stromů a...
Středně tučný, výživný, ochranný a hydratační krém s univerzálním použitím, pro všechny typy...
Levandule pocházejí z francouzské Provance, z čehož vyplývají i podmínky pro jejich pěstování....
Propolis je známý pro účinek na bakterie i plísně a pro jiné hojivé účinky . Přípravky s...
Mateří kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vůní a nakysle kořeněnou chutí. Je...