Pokud se rozhodnete pro pstruha s cuketou, čeká vás jednoduchá příprava s výtečnou chutí na konci. Jeho jemné maso se skvěle doplňuje s chutí zeleniny. Pečení nevyžaduje vaši neustálou pozornost a rozhodně vás potěší minimální množství špinavého nádobí.
pstruh
cuketa
máslo
sůl
pepř
Pstruha vykucháme, propláchneme a dáme si záležet na důkladném vyčištění zbytků krve z trupu. Krev je hořká, a je tedy nutné se jí zbavit. Omyté pstruhy následně osušíme utěrkou.
Základními znaky čerstvého pstruha jsou lesklá kůže a červená žábra. Oči navíc prozradí, jaký příběh za sebou ryba skrývá. Oko čerstvé ryby nesmí být zakalené a zornice dobře ohraničené. Z toho je zřejmé, že bychom v oku ryby neměli najít bělavý zákal. Rovněž by nemělo být propadlé, ale hezky vypouklé.
Šéfkuchař Zdenek Svoboda dodává: „Díky kombinaci dvou surovin, a to jest cukety a pstruha, vznikne dokonale chuťově lehký pokrm. Pokud navýšíte gramáž cukety, příloha není třeba, ale vhodné jsou také opečené brambory či šťouchané brambory s jarní cibulkou.
Na to jsme ještě navázali otázkou, zda je třeba kůži příčně naříznout, aby se pak lépe maso prosolilo. „Nemyslím si, pokud budete připravovat filátka, nařezání kůže není potřeba. Výhodou příčného nařezání kůže je, že se nám filátko nekroutí. Pro fajnšmekry drobný tip – kůži filátka nebo celé ryby posypat hladkou moukou. Tímto docílíme zlatavé kůže s křupavým efektem,“ doplňuje ještě Zdenek.
K přípravě potřebujeme: pstruha, cuketu, máslo, sůl a pepř.
Necháme předehřát troubu na 200 °C a pstruha nasolíme, dle chuti opepříme. Poté omyjeme cuketu, nakrájíme na kolečka a společně vložíme do pekáče. Pečeme 30 minut.
je bohatá svým obsahem léčivých bylin a koření. Pomáhá uvolnit psychické napětí a přispívá k...
Pro Vaše vlasy velmi příjemný. Zdravé vlasy pohladí, poškozeným pomůže. Díky skvělé přírodní...
rém pro zvláčnění a dlouhodobou hydrataci pokožky. Budete překvapeni, jak snadno se krém...
Popis: Oregano nebo-li dobromysl je trvalka dorůstající až 60 cm.Oregáno se pěstuje ze semen....
Popis: Pěstování rozmarýnu je možné na slunném stanovišti v lehké, písčité a dobře propustné...
Je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem z kvalitního medu. Medovina byla kvašena 4 roky.
Rostlina dorůstá do výšky 20 - 50 cm, vzrůst je bohatě větvený a nese modrofialový květ. ...
Levandule pocházejí z francouzské Provance, z čehož vyplývají i podmínky pro jejich pěstování....
je v základu shodná s medovinou bylinnou, nicméně množství příměsí bylin a koření dosahuje pouze...
Velmi lehké, rychle vstřebatelné. Obsahuje med + koenzym Q10 a další regenerační, zvláčňující a...
Popis: Plně mrazuvzdorná rostlina. Pažitku pěstujeme pro duté, zelené listy silné aormatické...