S příchodem podzimu přicházejí pomalu na trh i podzimní suroviny. Jednou z nich je bezpochyby dýně. Už jste ji ochutnali v kombinaci s těstovinami?
tagliatelle
dýně Hokaido
cuketa
olivový olej
provensálské koření
balzamiková redukce
ricotta
česnek
sůl
pepř
bazalka
limeta
citron
pancheta nebo slanina
opražená dýňová semínka
chilli
parmazán
Dýňová sezóna pomalu ale jistě začíná a to znamená jediné - babí léto, podzim, pomalinku dušičky a hlavně Halloween. Já vim, strašim, na všechno je ještě brzo, ale už se nám to na záhonku oranžoví, a moje nejoblíbenější podzimní surovina může přijít na scénu. Do dýňové polévky jsem se zamilovala, ale tohle jídlo jí taky docela slušně šlape na paty. Je to úplně jednoduchý.
Vezmi si dýni, vydlabej si jí a neloupej ji. V kůře je spoustu vitamínu a je to takhle chutnější. Když máš dýni očištěnou, tak ji rozřízni na malé měsíčky a dej na plech s pečícím papírem. K ní přidej i na kolečka nakrájenou cuketu. Zakápni vše olivovým olejem a balzamikovou redukcí, osol, opepři, a posyp provensálským kořením. Dej péct dokud nebude dýně měkká, to je cca 20 min na 200°. Možná se ti bude zdát po vyndání z trouby i načernalá, ale to vůbec nevadí.
Dej si vařit Tagliatelle nebo nějaké jiné těstoviny, které máš rád/a. Mezitím co se ti těstoviny vaří, do misky si dej celou ricottu s prolisovanými stroužky česneku, solí, pepřem a šťávou z citrónu. Vše promíchej. Když jsou Tagliatelle uvařené, zamíchej do nich ricottu. Upečenou dýni si nalámej rukou do těstovin a přidej i cuketu. Pokud jsi masomil přidej i orestovanou panchetu. Zasypej parmazánem, opraženými dýňovými semínky, bazalkou a chilli. Můžeš podávat, je to rychlovka a mňamka.
Středně tučný, výživný, ochranný a hydratační krém s univerzálním použitím, pro všechny typy...
Propolis je bohatá směs bioaktivních látek, pryskyřice, éterických olejů a pylu, sbíraný včelami...
Je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem z kvalitního medu. Medovina byla kvašena 4 roky.
Mateří kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vůní a nakysle kořeněnou chutí. Je...
Levandule pocházejí z francouzské Provance, z čehož vyplývají i podmínky pro jejich pěstování....
má také svůj základ v medovině bylinné a je ochucena karamelovou trestí. Medovina Z Podhradí je...
Popis: Oregano nebo-li dobromysl je trvalka dorůstající až 60 cm.Oregáno se pěstuje ze semen....
Jedná se o smíšený jarní med složený z nejrůznějších květů rostlin, bylin, ovocných stromů a...
Pěstování: Oregáno se pěstuje ze semen. Vzrostlé rostliny se pak mohou rozmnožovat i dělením....
má opět svůj základ v medovině bylinné, tudíž je obohacena bylinami a kořením. Její...
je v základu shodná s medovinou bylinnou, nicméně množství příměsí bylin a koření dosahuje pouze...
Popis: Plně mrazuvzdorná rostlina. Pažitku pěstujeme pro duté, zelené listy silné aormatické...