Pošírovaný kapr se zeleninovou várkou

„Staročeský recept, který málokdo už dnes vaří, a navíc z čistě tuzemských surovin, jenž by neměl upadnout v zapomnění,“ začal ...

Tvarohový koláč s jablíčky a slaným karamelem

Tenhle koláč je pro mě typicky podzimní. Nejen že má stejné barvy jako padající listy, ale taky tak chutná, vždyť přece chuť jablek, skořice, hřeb...

Salát na asijský způsob

Tenhle recept mě napadl, když jsem měla chuť na těstovinovej salát a zároveň na nějaký asijský nudle. Udělala jsem tuhletu obměnu. Příprava je velice rychlá...

Tagliatelle s pečenou dýní a ricottou

S příchodem podzimu přicházejí pomalu na trh i podzimní suroviny. Jednou z nich je bezpochyby dýně. Už jste ji ochutnali v kombinaci s těstovinami? 

Ostružinový cheesecake

Ostružiny na tenhle cheesecake jsme si sami nasbírali u lesa. Tenhle dort můžeš dělat i s jiným tvým oblíbeným a sezónním ovocem jako jsou...

Omáčka z lišek a vepřová panenka

Lišky (houby) beru jako zlato z lesa. Na hodnotě jim přidá, když si je ještě sám/sama nasbíráš, jako já. Právě je jejich sezóna...